En semesterresa ska ge oss trevliga minnen och underbara upplevelser. Därför är det bra att vaccinera sig mot de sjukdomar som är vanliga på de aktuella resmålen. Man bör dock komma ihåg att flera sådana sjukdomar förekommer även hemma, t ex stelkramp eller hepatit B. Vaccination inför en semesterresa innebär alltså ett skydd mot smittan även efter hemkomsten.

Det finns också andra saker att tänka på när man reser till exotiska platser. Där finns till exempel en större risk att råka ut för magbesvär, som till del beror på en annorlunda bakterieflora än vad vi är vana vid, men även på att värmen kombinerat med stora bufféer är rena paradiset för bakterier som kan vara nog så obehagliga. Det drickbara vaccinet Dukoral kan hjälpa dig att undvika diarré på resan.

Dukoral

Mygg och fästingar kan vara besvärliga i vanliga fall. Men när de dessutom kan vara spridare av livsfarliga sjukdomar såsom malaria och Japansk Encefalit är medhavda motmedel att rekommendera. Vi säljer även impregnerade myggnät, så att insekterna inte kommer nära. Kondomer har vi också, men de är gratis!

Klicka här så kommer du till en vaccinationsguide med rekommendationer om lämpliga vacciner till just ditt resmål.

paradisstrand