Här kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Läs gärna igenom frågorna genom att klicka på valfri rubrik.

Om du inte kan hitta just din fråga, så är du varmt välkommen att ställa den via vårt kontaktformulär eller direkt till vår e-postadress, info@vaccinationsgruppen.se. Vi kommer att svara så fort vi hinner!

Under mottagningarnas öppettider kan du också ringa oss på tel: 08-50003300.

Kan man vaccinera sig om man är förkyld?

Jadå, det går alldeles utmärkt.

 

Kan man vaccinera sig om man äter antibiotika?

Det går också bra.

 

Kan man vaccinera sig om man har feber?

Vad gäller de allra flesta (och vanligaste) vaccinerna så är det inga problem alls. Vi brukar säga att ”Om du är tillräckligt frisk för att ta dig till mottagningen, då är du också tillräckligt frisk för att vaccinera dig!

 

Kan man vaccinera sig om man vill bli gravid, är gravid eller ammar?

Endast ett fåtal vacciner (som dessutom ej tillhör de vanligaste) har restriktioner vad gäller graviditet eller amning, och vid hög risk så rekommenderar vi vaccination även med flertalet av dessa. Rådgivningen är alltid individuell, och beror på såväl destinationsberoende riskfaktorer som andra överväganden av medicinsk karaktär.

Alla som är måna om sin hälsa och vill ha ett fullgott grundskydd för att hålla sig friska såväl på hemmaplan som utomlands. Vi välkomnar även barn vars föräldrar vill ge dem ett så bra skydd som möjligt med vaccin som ligger utanför det allmänna barnvaccinationsprogrammet.

Om du har en allvarlig inflammatorisk sjukdom eller en sjukdom som påverkar immunsystemet, kontakta gärna din ordinarie läkare innan du kommer till oss.

De flesta vaccinationer ger skydd i flera år, men det finns inget generellt svar då längden på skyddet beror på ett antal faktorer som exempelvis vilket vaccin det är, den vaccinerades hälsotillstånd etc. Vaccinerna ger inte heller ett 100%-igt skydd. Men kontakta oss för en rådgivning så ser vi till att du får ett så bra skydd som möjligt mot de sjukdomar som du riskerar drabbas av.

Kostnaden varierar beroende på vilken typ av vaccin det gäller. Priserna finner du i vår prislista. Om du söker prisinformation på grund av en förestående resa kan du också få en överblick över den beräknade kostnaden om du använder dig av vår vaccinationsguide. Där listas nämligen de vacciner (med tillhörande priser) som föranleds av det aktuella resmålet och dina planer för resan. Prova!