Nu kan du som har vägarna förbi Vällingby boka en tid för vaccination. Du väljer enkelt ett datum och en tid som passar dig.

  • Du slipper köa.
  • Kom på en tid som passar dig.
  • Nära dig, påväg till eller från jobbet.

Det som inte kan botas ska förhindras.

 

Mer om vår mottagning

1988 startade vi vår vaccinationsverksamhet i det som kallades Blå Huset, på samma sida av Vällingby Centrum som nuvarande K-5. Några år senare flyttade vi till det gamla Läkarhuset (höghuset) som låg en bit upp på Indalsbacken. År 2010 flyttade vi sedan till större lokaler i ett helt nyrenoverat Vällingby Läkarhus, som nu utökats till två fastigheter, Indalsbacken 1 & 2 (vi sitter i nummer 1).

Klicka på respektive ord för ADRESS och ÖPPETTIDER!

Om du kommer till oss och har bokat en tid, så räcker det att du slår dig ned och fyller i en hälsodeklaration. Vi kommer sedan att komma ut och säga till när det är din tur. Om du kommer på drop-in, så är det viktigt att du förutom att fylla i hälsodeklarationen även tar en nummerlapp i den högra automaten.

Vällingby 0004

Kom ihåg att de bokade tiderna är ungefärliga! Personer som kommer till en vaccinationsmottagning i syfte att vaccinera sig exempelvis inför en resa, har i 99% av fallen ingen möjlighet att själva veta vilka vacciner som kan komma ifråga. Den kunskapen ligger hos oss som jobbar med detta, beroende på att rekommendationerna kan skilja sig åt ganska drastiskt beroende på en hel mängd olika faktorer. Av den anledningen finns det ingen som helst möjlighet för oss eller någon annan att veta precis hur lång tid ett besök kan ta.

För att underlätta för våra kunder införde vi, som den första mottagning i världen, ett tidsbokningssystem. Detta var och är tänkt som ett sätt för en kund att slippa sitta i timmar och vänta när trycket på mottagningen är högt. Men med anledning av de orsaker som angavs ovan är tiden man bokar inte huggen i sten. Det låter sig helt enkelt inte göras. Vår personal försöker i möjligaste mån se till att de bokade kunderna kommer in i någorlunda rätt tid.

Men om man har en kund framför sig så måste denne få den tid han behöver för att vi ska kunna ge en seriös rekommendation. Det är ju trots allt stor skillnad på att ge en influensaspruta eller en TBE-vaccination, jämfört med att lämna rekommendationer inför en månads rundresa i Kenya och Zanzibar. Och i vår värld är alla kunder lika viktiga, oavsett vilken vaccination de vill ha, och oavsett om de bokat en tid eller bara kommer förbi efter jobbet.

skåp