Nu kan du som har vägarna förbi Kungsholmen boka en tid för vaccination. Du väljer enkelt ett datum och en tid som passar dig.

  • Du slipper köa.
  • Kom på en tid som passar dig.
  • Nära dig, påväg till eller från jobbet.

Det som inte kan botas ska förhindras.

 

Mer om vår mottagning

Vår mottagning på Kungsholmen, i vilken vi suttit sedan 2007, är belägen i samma kvarter som tunnelbanans utgång Fridhemsplan (Drottningholmsvägen).

Klicka på respektive ord för ADRESS och ÖPPETTIDER!

Att ta sig till oss med kollektivtrafiken är väldigt enkelt. Kvarteret inrymmer också ett parkeringsgarage, så du bör inte heller ha några svårigheter att hitta parkeringsplats om du väljer att ta bilen! Mottagningen ligger högst upp i fastigheten, med en vidunderlig utsikt över stadens takåsar, så om du vill motionera lite rekommenderar vi varmt att du tar trapporna istället för hissen. Har du barnvagn så kan den parkeras utanför hissen på 5 tr, alternativt utanför eller inne på mottagningen som befinner sig ytterligare en trappa upp. Rörelsehindrade ombedes kontakta oss i förväg för att underlätta access.

takåsar

Om du kommer till oss och har bokat en tid, så räcker det att du slår dig ned, antingen i väntrummet till höger alternativt i café-delen och fyller i en hälsodeklaration. Vi kommer sedan att komma ut och säga till när det är din tur. Om du kommer på drop-in, så är det viktigt att du förutom att fylla i hälsodeklarationen även tar en nummerlapp i nummerautomaten som finns i hallen. Vi skulle uppskatta om du tog av dig skorna, då mottagningen blir lite trevligare då!

Om du är sugen på en espresso, en cappucino eller varför inte en slät kopp kaffe så finns det i vårt lilla café, och det är sannolikt att någon av oss kommer att fråga dig om du vill ha en kopp. Skulle de inte göra det går det bra att ta själv! Där finns det också lite godis som man kan suga på, antingen före eller efter man blivit vaccinerad. Dock helst inte precis när man vaccineras, eftersom det finns en liten risk att sätta karamellen i halsen, vilket vi gärna undviker! En liten lekhörna för barnen hittar du i väntrummet.

Kom ihåg att de bokade tiderna är ungefärliga! Personer som kommer till en vaccinationsmottagning i syfte att vaccinera sig exempelvis inför en resa, har i 99% av fallen ingen möjlighet att själva veta vilka vacciner som kan komma ifråga. Den kunskapen ligger hos oss som jobbar med detta, beroende på att rekommendationerna kan skilja sig åt ganska drastiskt beroende på en hel mängd olika faktorer. Av den anledningen finns det ingen som helst möjlighet för oss eller någon annan att veta precis hur lång tid ett besök kan ta.

För att underlätta för våra kunder införde vi, som den första mottagningen i världen, ett tidsbokningssystem. Detta var och är tänkt som ett sätt för en kund att slippa sitta i timmar och vänta när trycket på mottagningen är högt. Men med anledning av de orsaker som angavs ovan är tiden man bokar inte huggen i sten. Det låter sig helt enkelt inte göras. Vår personal försöker i möjligaste mån se till att de bokade kunderna kommer in i någorlunda rätt tid.

Men om man har en kund framför sig så måste denne få den tid han behöver för att vi ska kunna ge en seriös rekommendation. Det är ju trots allt en stor skillnad på att ge en influensaspruta eller en TBE-vaccination, jämfört med att lämna rekommendationer inför en månads rundresa i Kenya och Zanzibar. Och i vår värld är alla kunder lika viktiga, oavsett vilken vaccination de vill ha, och oavsett om de bokat en tid eller bara kommer förbi efter jobbet.

mottagningsrum