Riskera inte ditt sportlov!

Enligt Folkhälsomyndigheten, som har örnkoll på spridningen av influensa, så förväntar de sig att sjukdomen tar ordentlig fart under februari och mars 2020. Det är inte glada nyheter för de som hoppades på att faran skulle vara över. Inte heller för de som planerar en resa, kanske med barnen, under det stundande sportlovet.

Man kan även ana sig fram till det om man tittar på grafen nedan, där den gröna linjen visar var vi är idag. Sen är det bara att jämföra med hur det brukar se ut…

Antal laboratorieverifierade influensafall (alla typer) per vecka, denna säsong och tidigare säsonger i Sverige.

FHM skriver följande på sin sajt:
Influensaaktiviteten är fortsatt låg i hela Sverige men under kommande veckor väntas en ökad spridning av influensa nu när många återvänt till arbete och skola. Säsongens topp väntas nås under februari eller mars men det är ännu för tidigt att förutspå hur intensiv säsongen kommer att bli. Under vecka 3 rapporterades 282 fall av influensa varav 204 fall av influensa A och 78 fall influensa B. I övriga Skandinavien och Europa är influensaaktiviteten fortsatt låg.

Med anledning av det har vi beslutat att sänka priset på vaccin till endast 100 kr/dos för de som inte omfattas av landstingets kampanj och därmed får vaccinet kostnadsfritt.